Pizza tradițională și populară

Pizza este cea mai populară mâncare din lume. Se spune că acest tip de mâncare are proveniența din Italia. Istoria acestui preparat începe în antichitate, când diferite culturi antice au produs plăcinte de ciocolată cu toppinguri!

Când și cum a apărut pizza?

Este dificil de spus cu exactitate cine a inventat pizza. Se crede că pizza modernă a fost făcută pentru prima dată de către brutarul Raffaele Esposito din Napoli. Acesta a realizat Pizza Margherita, în 1889, atunci când Palatul Regal din Capodimonte a comandat un preparat tradițional din Napoli, iar Raffaele Esposito a creat o pizza în onoarea Reginei Margherita. Dintre cele trei pizze diferite pe care le-a creat, regina a preferat-o pe cea care era în culorile steagului italian: roșu (roșii), verde (busuioc) și alb (mozzarella).

Pizza modernă a fost inventată inițial în Napoli, Italia, dar cuvântul pizza este de origine greacă, derivat din cuvântul „grecesc pēktos”, care înseamnă solid sau coagulat. Grecii și-au acoperit pâinea cu uleiuri, ierburi și brânză. Prima inovație majoră care a dus la o pizza plată având un blat de pâine, iar roșia era utilizată ca topping. Apoi, a devenit o obișnuință pentru persoanele sărace din zona orașului Napoli să adauge roșii pe pâinea lor plată, care avea la bază drojdia.

Pizza Margherita

Ce tipuri de pizza sunt populare?

Prima pizza cea mai cunoscută în lume este Pizza MargheritaAlături de un blat subțire bine rumenit sunt adăugate sosul de roșii proaspete și mozzarella delicioasă, astfel încât să se simtă gustul autentic de pizza. Pe lângă acest tip de pizza vă propunem să încercați Pizza Margherita di Bufala, care cucerește prin calitățile ingredientelor sale, mozzarella de bivoliță și sosul de tomate

Pizza Napoli. Este pregătit în conformitate cu rețeta tradițională, care datează din secolul al XVII-lea. Aluatul este frământat din făină, ouă și ulei de măsline cu adaos de drojdie. Aceasta este servită cu un topping de roșii, mozzarella, sos, șuncă și ciuperci.

Pizza Quattro Stagioni. Cunoscută și apreciată de foarte mulți bucureșteni Pizza Quattro Stagioni, fiind realizată pe lângă ingredientele de bază, mozzarella și sosul de tomate, din patru ingrediente proaspete, șuncă, ciuperci, măsline și salam picant. Cu o astfel de combinație, foamea nu are nici o șansă!

Pizza Quattro Stagioni

Pizza Quattro FormaggiPizza cu patru tipuri de brânză, este una dintre cele mai populare în București, fie că alegi un blat subțire, fie cu blat tradițional te vei bucura de combinația perfectă de brânzeturilor, mozzarella, cașcaval afumat, gorgonzola și parmezan, alături de un sos cremos alb. Încercați, și nu veți rămâne indiferent.

Pizza Vegetariană. Este un preparat apreciat cel mai mult de cei cu un regim vegetarian deoarece nu există carne și fructe de mare. Principalele ingrediente sunt legumele, precum și diferite tipuri de brânză. Realizăm Pizza Vegetariană cu blat subțire sau gros cu un topping de mozzarella, sos tomate, ardei gras, măsline, roșii, ciuperci și oregano.

Pizza Tonno. Pentru toți cei care apreciază tonul s-a creat Pizza Tonno, la care noi am adăugat măsline, ceapă roșie, porumb și lămâie. Pe un blat subțire sau tradițional îți vom livra o pizza specială într-un timp foarte scurt.

pizza margherita

Știai că:

  • în Italia pizza este pregătită doar în 2 minute?
  • există „Standardul de aur al preparatului pizza”? Italienii au stabilit un standard privind o pizza perfecta.
  • dacă mănânci pizza poți reduce riscul de apariție a cancerului?

Ți s-a făcut foame? Comandă o masă cu livrare rapidă la domiciliu sau la birouri de la compania Wise Box sunând la *1111 sau pe wbox.ro.

Nu uita poți descărca aplicația mobilă disponibilă pe Android și iOS pentru a profita de ofertele speciale de fiecare dată.